Pátek , 29 března 2024
Domů / O policajtoch / Přísahám, že tohle není vtip…

Přísahám, že tohle není vtip…

Přísahám, že tohle není vtip…

Před několika lety jsem pracovala jako redaktorka v jednom okresním deníku. Kromě jiného jsem měla na starosti taky černou kroniku. Každý den jsem zašla na policii, kde mi tiskový mluvčí – říkejme mu třeba kapitán Novák – předal svodku a já jsem odešla děsit čtenáře. Jednou, několik dní před silvestrem, mu říkám: ”Pane kapitáne, blíží se silvestr, neměl byste tam něco pro pobavení?” Dal mi pár případů, ale ty byly absolutně k nepoužití, tak jsem se vrátila do redakce a v lehce povznesené náladě jsem ony kuriózní příběhy vymyslela. Jeden z nich měl toto jádro: ”Včera v nočních hodinách havaroval poblíž televizního vysílače (vybavujete si takový to červený světýlko na vrcholu?) u města X vrtulník, když mu došel benzín při čekání na zelenou.”

Přešel silvestr. Na nový rok jsem šla zase na policii a povídám:

”Dobrý den, pane kapitáne, tak všechno nejlepší…” Kapitán Novák mi neodpověděl na pozdrav, zatvářil se jak pitbul s kuřím okem a povídá:

”Teda, že mi kvůli vašemu vrtulníku volali novináři, to ještě skousnu. ALE SEŘVÁVAT SE KRAJSKÝM ŘEDITELEM, PROČ JSEM NEHODU NEHLÁSIL, SE NENECHÁM!!!

Přečtěte si také

Človeče, vy ste pil?

Je leto, policajti na ceste pristavia vodiča a vravia: – Človeče, vy ste pil? – …